Rimmel – Insta Conceal en Contour 010 Light/Clair Skin Palette

Instagram is natuurlijk een regelrechte hit, zelf ben ik er ook dagelijks actief op. En op Instagram willen we er natuurlijk allemaal zo goed mogelijk uit zien en Rimmel speelt heel handig in op deze trend. Ze komen namelijk met een Insta-lijn waardoor jij perfect op de foto kunt staan. Van foundation tot poeder, het is er allemaal. Ik test vandaag voor jullie het conceal & contour palette voor jullie! 

Over het product 

Rimmel zegt dat de nieuwe lijn bestaat uit gemakkelijk te gebruiken producten, die corrigeren, vormgeven, camoufleren, fixeren en je gezicht er insta-proof laten uitzien. Klinkt allemaal goed of niet!? Natuurlijk zijn deze producten niet alleen maar voor mensen die Instagram gebruiken, de producten zijn voornamelijk bedoeld om je zo mooi mogelijk voor de dag te laten komen. En ladies, dat is natuurlijk precies wat we willen! 

Donkere kringen? Roodheid? Mindere sterke gezichtspunten of juist sterke? #Insta conceal&contour is een palette dat imperfecties aanpakt en je sterke punten laten uitkomen. Je imperfecties kun je gemakkelijk camoufleren met de concealer. En je sterke punten kun je benadrukken met de highlighter. Daarnaast beschikt dit palette ook over een contour waarbij je net dat beetje extra geeft aan je make-up look. 

Doordat deze kit crèmige producten bevat, kun je het gemakkelijk aanbrengen en uitsmeren. Je moet voornamelijk de concealer wel goed aanbrengen want anders ligt hij te dik op de huid en kun je hem zien zitten. Zelf breng ik hem met deppende bewegingen aan, gewoon met mijn vingers en ik merk dat hij hierdoor mooi samensmelt met mijn huid. 

De kit bevat drie crèmige tinten. Een concealer, een highlighter een een contour. De concealer is perfect geschikt voor de donkere kringen, rode plekjes en andere oneffenheden. De highlighter is mooi neutraal en accentueert je sterke gezichtspunten. De contour zet de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i. En kun jij je sterkere punten goed naar voren laten komen, of je mindere punten juist iets meer wegwerken en de focus verleggen. Ideaal! 

De highlighter en contour zijn net als de concealer ook crèmig en romig en die breng je eigenlijk het mooiste hetzelfde aan net als de concealer, gewoon deppen met je vingers. Dit geeft een mooier, egaler resultaat dan met bijvoorbeeld een kwast. Omdat je al snel te veel van het product kunt aanbrengen met een kwast. 

Swatches van het product 

Ik heb dikke swatches aangebracht voor de foto. Dit zijn drie dikke lagen, anders was het voor de foto niet goed genoeg zichtbaar. Dit geeft al aan dat deze kit de 010 light perfect is voor mijn teint. 


De look

Ik heb mijn neus iets smaller laten lijken, mijn jukbeenderen aangezet en ge-highlight en de concealer heb ik gebruikt om oneffenheden weg te werken en ik heb het aangebracht onder mijn ogen. 

Conclusie

Ik ben normaliter geen crèmige producten gewend dus ik moest zelf even ondervinden hoe ik dit product het mooiste kon aanbrengen. Ik vind het zeker een toffe kit, maar ik denk dat mijn voorkeur wel uitgaat naar een vloeibare concealer en een poeder highlighter en bronzer als voor het contouren. 

Desondanks vind ik dit wel een handig kitje omdat alles dat je nodig bent voor het concealen en contouren erin zit. 

Je koopt deze kit voor €9,99 bij Beautyinstyle.nl. 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *