Maybelline – Dream Velvet Foundation

Maybelline staat erom bekend haar producten met zowel finish als comfort te willen produceren. Het resultaat evenals het comfort staat bij hun voorop. Ik ben al bekend met de Fit Me! producten van Maybelline dus ik was ook erg nieuwsgierig naar deze Dream Velvet Foundation.

Maybelline Dream Velvet Foundation

De verpakking is zoals ik gewend ben van de Maybelline producten minimalistisch. Geen opvallende kleuren, materialen of lettertypes. Ik ben totaal onbekend met deze foundation dus ik ben erg benieuwd wat ik ervan kan verwachten.

Het eerste dat me opvalt als ik het product open is de geur, de geur is best sterk en een beetje parfumachtig. Dat ben ik niet gewend van foundations. Ik had al stiekem het vermoeden vanwege het “velvet” aspect dat dit geen creamy foundation zou zijn en mijn vermoedens waren terecht, deze foundation is een beetje mousse like.https://beautyinstyle.nl/gezicht/foundation

Dat verraste mij enigszins omdat het product belooft je huid te hydrateren voor wel 12 uur. En van wat ik ken van de meeste mousse foundations is dat ze juist erg droog zijn en niet bepaald comfortabel aanvoelen op de huid.

Ik heb de kleur 40-fawn en was benieuwd hoe deze zou blenden met mijn eigen huidskleur. Ik ben natuurlijk vrij licht, al heb ik dankzij het mooie zomerweer wel een licht kleurtje opgedaan.

Ik heb roodtinten in mijn huid, waardoor ik een goed dekkende foundation nodig ben om alles mooi te egaliseren. En deze foundation geeft een medium dekking.

Zo op het eerste gezicht lijkt deze kleur veel te donker voor mijn teint. Maar wanneer ik het product eenmaal goed geblend heb met mijn beautyblender versmelt de kleur met mijn eigen teint. Dus dat was een hele aangename en onverwachte verrassing.

Bij het aanbrengen op mijn gezicht merk ik dat het product een beetje verkoelend aanvoelt, dus ik bekijk de verpakking eens nader en zie dat het product een verfrissende “water” gel bevat, wat er dus voor zorgt dat het erg voedend en gehydrateerd aanvoelt. Erg prettig. Het doet me een beetje denken aan een fijne verkoelende gezichtscrème.

De look

*Deze make-up look heb ik gisteren (zondag 25 augustus 2019) gemaakt met de Maybelline Dream Velvet Foundation.

Conclusie

Normaliter gaat mijn voorkeur uit naar een crèmige foundation, maar ik moet zeggen dat dit een erg fijne foundation is, zeker voor deze warme zomerdagen. Je huid wordt inderdaad lang gehydrateerd en ondanks de hitte voelt het alsof je niets op je gezicht hebt. De dekking is medium, maar dat is voor de zomer wel prettig. Zeer dekkende foundations voelen tijdens de warmte erg vettig aan en voelen ook niet prettig aan.

Deze Dream Velvet Foundation van Maybelline voelt een beetje aan als een bb cream, maar heeft de medium dekking van een foundation. Dus dat is top!

Mijn ervaring met deze foundation is erg positief. Ik vind hem voornamelijk fijn voor de zomer, mede doordat de kleur goed overkomt met mijn opgedane kleurtje nu, maar ook vanwege zijn comfort. Dus ik zou hem zeker aanbevelen.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *